Iisrael usub, et Hamasi võitlejad peidavad end Rafahis. Netanyahu ütles teisipäeval seadusandjatele, et tegi USA presidendile „ülimalt selgeks“, et nad on otsustanud Hamasi „pataljonide hävitamise Rafahis lõpule viia ja selleks pole muud võimalust kui kohapeale sisenemine“.

Kaks juhti rääkisid esmaspäeval telefoni vahendusel. Washington usub, et Rafahi ründamine oleks „viga“ ja Iisrael suudab oma sõjalisi eesmärke saavutada muude vahenditega, ütles Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik Jake Sullivan.

USA ja Iisraeli ametnikud kohtuvad tõenäoliselt järgmise nädala alguses, et arutada Iisraeli sõjalist operatsiooni Rafahis, ütles Valge Maja pressiesindaja Karine Jean-Pierre. Tema sõnul palus Biden Netanyahul saata lähipäevil arutelude pidamiseks Washingtoni sõjaväe-, luure- ja humanitaarametnike meeskond.

Washington on alustanud uut diplomaatilist survet relvarahu sõlmimiseks, et vabastada pantvangid ja viia Gazasse toiduabi näljahäda tõrjumiseks.

Samuti teatas riigisekretär Antony Blinken reisist Lähis-Itta, kus ta kohtub Egiptuse ja Saudi Araabia kõrgemate juhtidega, et „arutada õiget arhitektuuri püsiva rahu jaoks“.