„Tehnoloogiad ja tehnoloogilisus – need on meie vaenlasest üleoleku tagatis. Nähtaval kohal selles on mehitamata süsteemid. Seetõttu on mehitamata süsteemide kasutamise arendamine minu prioriteet. Ukraina relvajõududes vastutab selle suuna eest minu asetäitja, Ukraina kangelane, polkovnik Vadõm Suhharevskõi,“ teatas Sõrskõi.

Sõrskõi sõnul töötatakse tehnoloogiliste innovatsioonide kiirema kasutusele võtu ning teatud sõjalise juhtimise organite institutsionaalse vastupidavuse ja kohanemisvõime tagamise kallal.

„Ukraina relvajõud peavad olema muu hulgas varustatud kõige tõhusamate ja uuemate relvadega. Eriline rõhk on raadioelektroonilise võitluse, mehitamata süsteemide, automatiseeritud juhtimissüsteemide ja muu sellise spetsialistide ettevalmistamisel. Otsime asümmeetrilisi lahendusi, et saada kvalitatiivne üleolek kvantitatiivse üleolekuga vastase üle,“ lisas Sõrskõi.

Sõrskõi märkis ka, et vajaduste planeerimisele lähenetakse kompleksselt, võttes eelkõige arvesse aktuaalseid kogemusi lahinguväljalt, aga tähtaim ülesanne, mille peavad tehnoloogiad ja innovatsioon täitma, on sõjaväelaste elude säilitamine.

Jaga
Kommentaarid