Erakond kutsus kõiki autoga sõitvaid inimesi üles peatama täna hommikul kell 9 oma sõiduk kümneks minutiks ja lülitama sisse ohutuled.

Erakond palus mitte takistada operatiivsõidukite tööd ja jääda meelt avaldades seaduse piiridesse.

Tallinna kesklinna liiklust sel ajal väisanud Delfi fotograaf märkas Endla tänaval üht peatunud sõidukit, kes oli seisma jäänud liiklusmärgi all, mis keelab peatumist ja parkimist.

Peatunud sõiduk Endla tänaval (väikebuss paremal teeservas)

Eemalt jälgis olukorda politsei.

Politsei jälgis olukorda

Pärnus näis, et aktsioon õnnestus paremini (vaata ülevalt videost).

Olukord Antslas oli ka tiba kangem kui Tallinnas.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul on igal autojuhil võimalik hommikusel tipptunnil autot peatades näidata välja oma pahameelt automaksu ja valitsuse rumala poliitika vastu. „Näitame valitsusele, et me ei tõmba rahvana küüru selga ega lepi ilmselgelt kahjuliku ja meie kõigi toimetulekut halvendava poliitikaga. Praegune valitsus ei hakka rahvaga arvestama enne, kui rahvas jõuliselt vastu hakkab. Ka mitmed Euroopa riikide valitsused olid valmis taganema inimesi vaesusesse ajavast maksupoliitikast alles siis, kui traktoristid ja rekajuhid tänavale meelt avaldama tulid. Anname kümneminutilise liiklusseisakuga Eesti valitsusele signaali, et aeg on hakata rahvast kuulama,“ ütles Helme.

Politsei: keelatud kohas sõidukit peatada ei tohi

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Taavi Kirss

Liiklusseadus kehtib ka aktsiooni ajal ja igaüks vastutab oma käitumise eest ise. Aktsioonis osalejad peavad järgima liiklusreegleid ehk keelatud kohas sõidukit peatada ei tohi, samuti ei tohi oma tegevusega teisi liiklejaid sihilikult häirida.

Politsei pöörab aktsiooni päeval rohkem tähelepanu liiklusele, sh ka liikumiskiirusele ja juhtide kainusele. Oleme suurematel ristmikel ja tänavatel võimalusel väljas. Liiklusreeglite rikkumisel fikseerime need juhtumid ning otsustame edasised sammud.

Eesti on õigusriik ning igaüks võib avaldada oma meelsust, kuid seda tuleb teha teisi ohtu seadmata. Liikluse sihilik takistamine põhjustab paratamatult ummikuid ja ohuolukordi. Samuti võib see takistada ühistransporti, aga ka kiirabi, tuletõrje ja politsei liikumist ajal, mil nad sõidavad kellegi elu päästma.