Lisaks sellele väitis Trump, et Joe Biden võitis mingitel valimistel, mida ei ole kunagi toimunud, „Barack Hussein Obamat“, vahendab Guardian.

Et tema teleprompterid tugeva tuule tõttu Ohios ilmselt ei töötanud, pidi Trump kõnet pidades improviseerima, ning tal oli raskusi sõnade „bite“ ja „largest“ väljaütlemisega.

„Teate, mis on huvitav? Joe Biden võitis Barack Hussein Obama vastu. Kas keegi on temast kunagi kuulnud? Igas kaalukeeleosariigis võitis Biden Obamat, aga igas teises osariigis ta tapeti,“ ütles Trump.

Biden naljatas laupäeva õhtul Gridironi klubi õhtusöögil Trumpi vaimse seisundi üle.

„Üks kandidaat on presidendiks liiga vana ja vaimselt sobimatu. Teine olen mina,“ ütles Biden. „Ärge öelge talle. Ta arvab, et kandideerib Barack Obama vastu, nii ta ütles.“

81-aastane Biden viitas mitmetele varasematele juhtumitele, kui 77-aastane Trump on Bideni ja Obama segi ajanud. Kui Obama oli USA president, oli Biden asepresident.

Trumpi kõnes oli aga ka süngemaid teemasid.

Trump kinnitas, et USA liigub „veresauna“ suunas, kui ta peaks valimistel taas Bidenile kaotama.

Trump lubas sajaprotsendist tariifi väljaspool USA-d toodetud autodele ja väitis, et USA autotööstus on kaitse all ainult siis, kui tema presidendiks valitakse.

„Me kavatseme panna sajaprotsendise tariifi igale autole, mis tuleb üle piiri ja te ei saa neid müüa, kui mind valitakse,“ ütles Trump. „Nüüd kui mind ei valita, tuleb veresaun kogu... see on kõige vähem, mis tuleb. Tuleb veresaun riigi jaoks. See on kõige vähem, mis tuleb.“

Hiljem lisas Trump: „Ma ei arva, et selles riigis tuleb veel valimisi, kui me ei võida neid valimisi... kindlasti valimisi, mis midagi tähendavad.“

Bideni kampaaniameeskond tegi selle peale avalduse, milles teatas, et „selline Trump ongi“.

„Ta tahab uut 6. jaanuari, aga Ameerika rahvas kavatseb anda talle novembris uue valimiskaotuse, sest nad on jätkuvalt tema äärmusluse, tema vägivalda kiindumuse ja tema kättemaksuhimu vastu,“ ütles Bideni kampaania kõneisik James Singer.

Trumpi suhtes viimasel ajal kriitilised olnud vabariiklased, senaator Bill Cassidy ja endine asepresident Mike Pence väitsid, et Trump pidas silmas ainult majanduskatastroofi ja veresauna USA autotööstuses.

Veel kordas Trump oma kõnes alusetuid väiteid, et välisriigid „tühjendavad“ oma vanglaid ja vaimuhaiglaid, mille asukad saadetakse USA-sse. Mõnesid sisserändajaid nimetas Trump loomadeks.

„Ma ei tea, kas neid saab inimesteks nimetada. Minu arvates ei ole nad inimesed,“ ütles Trump. „Aga mul ei lubata seda öelda, sest radikaalsed vasakpoolsed ütlevad, et see on kohutav asi, mida öelda.“

Veel esines Trump isiklike solvangutega poliitiliste oponentide aadressl. Bidenit nimetas ta mitmel korral lolliks, tegi vulgaarse vihje seoses Georgia prokuröri Fani Willise nimega, nimetas California demokraadist kuberneri Gavin Newsomi „new-scumiks“ (eesti keeles umbes „uus-rämps“) ning ründas Illinoisi kuberneri JB Pritzkeri välimust.

Trump üritas mittetöötanud teleprompterite paigaldamises Bidenit süüdistada ning kutsus ürituse korraldajaid selle teenuse eest mitte maksma.