Täna toimus Eesti 200 strateegiapäev, kus räägiti erakonna esimehe Margus Tsahkna sõnul europarlamendi valimistest, tuumaenergiast ja valitsuses saavutatust.

Tsahkna lükkas ümber avalikkuses kõlanud kriitika, nagu lohiseks Eesti 200 koalitsioonil sabas. „Faktid räägivad enda eest,“ kostis ta ja loetles lubadusi, mis erakonnal nüüdseks täidetud on. „Eesti 200 jalajälg selles valitsuses on väga suur.“

Miks siis Eesti 200 reiting valitsuspartneritele alla jääb? Tsahkna lausus, et erakond ei tegutse reitingu nimel. „Suurte reformide tulemusi on näha mõne aja pärast,“ lisas ta. Teatavasti kordab sama lauset juba kuude kaupa peaministripartei. Tsahkna täpsustas siiski, et Eesti 200 eesmärk ei olegi reformide vilju noppida, vaid Eesti elu paremaks teha.

Koalitsiooni tervise kohta lausus Tsahkna, et lootusetust olukorrast on asi kaugel ja valitsus on töövõimeline. „Aga meil seisavad ees väga rasked otsused, mis puudutavad riigieelarvet,“ nentis ta ja lisas, et koalitsioonis käivad väga suured vaidlused. Eesti 200 on tema sõnul valmis arutama laiapindse julgeolekumaksu teemal. „Selle asemel, et viie või seitsme miljoni kaupa mingeid väikseid habememakse kehtestada,“ märkis ta.

Tsahkna kinnitas, et Euroopa Parlamendi valimistele minnakse vastu täisnimekirja ja korraliku kampaaniaga.

Esinumbrit pole tema sõnul veel kindlaks määratud, kandidaate tutvustatakse aprilli keskel. Eesti 200 loodab on europarlamendis ühe koha saada. „Meil pole midagi kaotada,“ tõdes Tsahkna. „Võrreldes teiste erakondadega on meil peal palju väiksem surve.“