Taas valitud esimehe Lauri Läänemetsa sõnul ei tulnud võit ootamatult, kuid oli suur tunnustus. Ta rõhutas, et toetub heades mõtetes erakonnakaaslastele ning SDE on „meeskonnavärk“.

Läänemets kinnitas, et sotsid purjetavad samal kursil edasi. Eriti olulise teemana tõi ta välja julgeoleku ja inimeste toimetuleku. „Oleme riigikaitsesse väga palju panustanud relvade ja soomukite näol, aga nii väikeses riigis on lõppkokkuvõttes tarvis kogu ühiskonna vastupanu,“ sõnas ta.

Läänemets märkis, et julgeolekuga on seotud ka kogu Euroopa ühtsus. USA-s on tähelepanu pöördunud presidendivalimistele ja peame rohkem Euroopale lootma, ütles ta. „Näeme, et konservatiivsed jõud, mis Eestis võrdub Isamaa ja parempopulistlikud jõud nagu EKRE on Euroopas tegemas EKREIKE koalitsiooni,“ hoiatas Läänemets. „See lõhub ühtsuse ja mõjutab Eesti julgeolekut.“

Jaanuaris SDE-sse astunud Tanel Kiige sõnul näitab valituks osutumine, et ootused on vastastikku kõrged ja kohustusi tuleb täita. Kiik leidis, et tema populaarsuse taga on liberaalne maailmavaade, mis juba Keskerakonnas esile kerkis.

Kiik rääkis, et seisab sotsina õiglase maksusüsteemi, kõigile võrdselt kättesaadava tervishoiu ja muus osas võrdse kohtlemise eest. Nagu sotsidele kohane, pidas Kiik õiglase süsteemi all silmas astmelist tulumaksu. „Mina pean õigeks ka pankade rekordkasumi maksustamist,“ lisas Kiik.