Belgorodi oblasti kuberner Vjatšeslav Gladkov ütles, et raketirünnakus hukkus kaks inimest. Ukraina piiriülesed rünnakud on muutunud seal igapäevaelu osaks.

Moskvast 850 kilomeetri kaugusel, Ukraina piiri lähedal Samara oblastis tabati Sõzrani naftatöötlemistehast, mis süttis. Rünnata üritati ka Novokuibõševi tehast, kuid katse nurjati.

Ukraina on sel nädalal korduvalt rünnanud Venemaa naftatöötlemistehaseid. Venemaa korraldas reedel ühe ohvriterohkeima rünnaku viimaste nädalate jooksul, kui Ukraina sadamalinna Odessat tabanud raketilöökide tagajärjel hukkus 20 inimest ja viga sai üle 70 inimese.

Olenemata Ukraina löökidele Belgorodi piirkonnale on seal üks kõrgemaid valimisaktiivsuse määrasid lähenedes ligi 70%-le. Samuti on valimisaktiivsus kõrge Venemaa kontrolli all olevates Ukraina piirkondades. Kiievi sõnul on Ukraina aladel hääletamine ebaseaduslik ja tühine.

Venemaa valitsuspartei Ühtne Venemaa teatas laupäeval, et seisab silmitsi laialdase veebiliikluse halvamisele suunatud küberrünnaku vormiga ning peatas selle tõrjumiseks ebaoluliste teenuste osutamise.

Jaga
Kommentaarid