Keskerakond peaks saateosaliste hinnangul endalt aga küsima, mis riigi partei ikkagi olla tahetakse. Sellele paneb mõtlema Narvas muuseumi näituse ümber kerkinud skandaal ja Tallinna kesklinna linnaosavalitsuse otsus oma venekeelses meedias märtsipommitamisest mitte rääkida.

Narvas põhjustas erimeelsusi linna muuseumi näitus, kus meenutatakse 1944 aasta suurpommitamist ning tõmmatakse paralleele praegu Ukrains toimuva sõja ja Venemaa tegevusega. See on endast välja ajanud Keskerakonna juhitavad linnavolikogu kaks saadikut, kes nõuavad muuseumilt vabandamist ja muuseumi juhi ametist vabastamist.

Tallinna Kesklinna linnaosa valitsus, mida juhib keskerakondlane Monika Haukanõmm, otsustas aga 9. märtsi pommitamist meenutada küll eesti ja inglise keeles avaldatud linnameedias, kuid jättis selle kajastama oma venekeelsetes kanalites. „Raske on sellist asja juhuseks pidada,“ tõdes Urmas Jaagant Eesti Ekspressist.

Hindrek Riikoja Maalehest ütles, et Mihhail Kõlvart võiks viimaks ära otsustada, mille ja kelle meelne erakond Keskerakond siis ikkagi on. „Praegu panevad need venemeelsed inimesed templi tervele erakonnale ja teised ei tee midagi, et see teisiti paistaks,“ rääkis. „Selleni välja, et rahulolematud linnavolinikud annavad oma usutluse Rahvusringhäälingule venekeeles, mitte riigikeelt kasutades.“

Veel tänases Päevakorras:

* Taavi Rõivas annab ekspeaministritele eeskuju;

* Millal ületab Eesti 200 oma kasvuraskused;

* Järjejutt Riigikogus – kuluhüvitused aastal 2023;

* Reklaamiseadust muutes keeruliste asjadega ei tegeleta;

* Laanet vs Parmas – kes on tegelikult süüdi;

* Keskerakond tikub ikka Venemaa külje alla.

Taskuhäälingusaade „Päevakord“ on iganädalane Delfi Meedia ajakirjanike Greete Lehepuu (Eesti Ekspress), Urmas Jaaganti (Eesti Ekspress) ja Hindrek Riikoja (Maaleht) arvamussaade, milles analüüsitakse mööduva nädala põletavamaid poliitilisi ja ühiskondlikke jututeemasid. Kuula meid ka Delfi Tasku äpist!