Kaks Vene diplomaati „osalesid nende diplomaatilise staatusega kokku sobimatutes tegudes“, teatas Austria välisministeerium avalduses. Diplomaadid peavad riigist lahkuma hiljemalt 19. märtsil. Avalduses ei mainitud täiendavaid üksikasju diplomaatide väidetava tegevuse kohta, vahendab The Associated Press.

Juhtumiga kursis olev Austria ametnik ütles, et väljasaatmised olid seotud luuramisega.

Venemaa annab Viini alusetule otsusele asjakohase vastuse“, tsiteeris Venemaa riiklik uudisteagentuur RIA Novosti välisministeeriumi sõnu.

Venemaa saatkond Austrias kommenteeris oma Telegrami kanalil Austria välisministeeriumi otsust. Saatkond ütles, et sarnaselt eelnevatele diplomaatide väljasaatmistele ei esitatud ka seekord neile tõendeid, sealhulgas tõendeid Diplomaatiliste suhete Viini konventsiooni rikkumiste kohta.

„See on Austria võimude puhtpoliitiline otsus, mida me kategooriliselt ei aktsepteeri,“ öeldi postituses. Nad lisasid, et „vastutus kahepoolsete suhete edasise halvenemise eest langeb Viinile“.

Lääne-Euroopa riigid ja Venemaa on pärast Moskva täiemahulist sissetungi Ukrainasse saatnud üksteise diplomaate korduvalt välja.