Pressikonverentsil tuli juttu emakeelepäevast, majandusest ning regionaalpoliitikast.

Regionaalminister Madis Kallas rääkis pressikonverentsil, et Eestis on maaelu, põllumajandus ja regionaalpoliitika väga keerulises seisus ning „seina“ ületamine on muutunud keeruliseks. „Lähinädalad näitavad, et kui palju meil õnnestub mingisuguseid otsuseid, olgu see kohalike omavalitsuste tulubaas, olgu see maaelu edendamise sihtasutuse erinevad meetmed majanduse sektori jaoks, olgu need veel mitmed meetmed just talupidajate ja põllumeeste jaoks, et kuidas need ära lahendada, aga tahan ausalt ära öelda, et kui see ei õnnestu, siis minu roll regionaalministrina on päris keeruline jätkata,“ rääkis Kallas.

„Ma pean arvatavasti minema ja koguma jõudu juurde siis maapiirkondade inimestelt, just nendelt, kes jagaksid samu põhimõtteid, kuidas me Eestis regionaalpoliitikat ajame.“

Valitsus arutab ka kohalike omavalitsuste tulubaasi ümberjagamise teemal.

Madis Kallase sõnul on arutelud hästi minemas. „Me oleme Reformierakonna fraktsioonijuhiga sisuliselt igapäevaselt n-ö kõnelustel otsinud neid erinevaid lahendusi, et kuidas me saaksime selle nii kaugele, et see oleks n-ö seadusküps ja saaksime esitada riigikogule,“ rääkis Kallas. Ta usub, et kokkulepe saavutatakse lähinädalate jooksul.