Teisipäeval rünnati Vilniuses surnud opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi kaastöötajat Leonid Volkovit, mille tagajärjel viidi mees haiglasse. Navalnõi loodud Korruptsioonivastase sihtasutuse endine liige Ljubov Sobol jagas rünnaku mõju kohta kommentaare. Teadaolevalt rünnati Volkovit oma kodu läheduses haamri ja pipragaasiga. Rünnaku tagajärjel murti Volkovi käsi ja ta sai vigastusi ka jalgadesse. Ründaja põgenes sündmuskohalt ja teda pole tabatud.

Venemaa opositsioonitegelane Sobol rääkis, et rünnaku eesmärk oli hirmutada opositsiooniaktiviste, sest olenemata sellest, kas nad viibivad kodumaal või eksiilis, hoitakse nende tegevusel silma peal ja võidakse ka rünnata. Sobol meenutas, et langes ka ise eelmisel aastal Saksamaal mürgitamise ohvriks.

„See oli selge signaal, et ma olen oma opositsioonilise tegevuse tõttu ohus,“ ütles Sobol.

Blogija ja äärmuslane Vladislav Pozdnjakov näib teadvat, kes pani toime jõhkra rünnaku Volkovi vastu. „Pole kahtlust, et Pozdnjakov teeb Venemaa võimudega tihedat koostööd,“ ütles Sobol. Ta märkis, et Pozdnjakovi öeldut ei tasu usaldada ja soovitas oodata Leedu politsei uurimist.

Rünnak on hirmutanud paljusid teisitimõtlejaid välismaal, arvas Sobol, ent lisas, et opositsiooniliidrid mõistavad hästi oma tegevuse riske ja jätkavad sellest hoolimata oma tööd.

Sobol on kindel, et Kremlil on kümnetest inimestest koosnev nimekiri, kelle suhtes võidakse sarnaseid rünnakuid teha.

Tema sõnul tuleb rünnakute ära hoidmiseks „pöörama rohkem tähelepanu Venemaalt saabuvate kahtlaste isikute jälgimisele“. Ta märkis, et spioonide tuvastamine on keeruline, kuid see peaks olema eriteenistuste prioriteet.