Pärast viimaseid hääletusi on nii demokraadist presidendil Joe Bidenil kui vabariiklasest ekspresidendil Donald Trumpil piisavalt delegaate, et taas oma partei kandidaadiks tõusta.

Trumpile pakkus kõige tõsisemat konkurentsi tema endine suursaadik ÜRO-s Nikki Haley, kellel õnnestus võita eelvalimised Vermontis ja pealinnas Washingtonis. Haley teatas eelmisel nädalal, et loobub edasisest kandideerimisest, kuid keeldus parteikaaslastele lubamast, et toetab Trumpi. Nädala alguses teatas meedia, et vabariiklaste rahvuskomitee uueks juhiks saanud Michael Whitley ja tema asetäitja, Trumpi minia Lara Trump vallandasid sissejuhatuseks kümneid parteiametnikke, et asendada need Trumpile lojaalsete isikutega.

Biden võitis eelvalimised veelgi ülekaalukamalt. Ainsana õnnestus ülejäänud kandidaatidest delegaate koguda Marylandi ettevõtjal Jason Palmeril, kes võitis eelvalimised pisikesel Samoa territooriumil. Samuti tähendavad Michiganis, Minnesotas ja Hawaiil antud protestihääled, et 20 delegaati saabub demokraatide sisevalimisele ilma kindla mandaadita ühtegi kandidaati toetada. Selliste protestihäältega väljendasid partei toetajad vastumeelsust Bideni poliitikale jätkata Iisraeli sõja toetamist Gazas.