„Keegi lõhkus tema autoakna ja lasi silmadesse pisargaasi, seejärel hakkas ründaja Leonidi haamriga peksma. Ta on kodus, politsei ja kiirabi on teel,“ kirjutas mehe kolleeg ja Navalnõi tiimi liige Nadja Tolokonnikova.

Navalvõi endine staabiülem ja korruptsioonivastase sihtasutuse juht Volkov viibib praeguseks haiglas. Esmaspäeval kirjutas Volkov sotsiaalmeedias: „Putin tappis Navalnõi. Ja palju teisi enne seda.“ Mõni tund enne rünnakut väljendas ta Meduzale antud intervjuus muret enda ja oma kaaslaste julgeoleku pärast: „Hetkel on oht, et meid kõiki tapetakse. Miks, see on üsna ilmselge.“

Leedu välisminister Gabrielius Landsbergis mõistis Volkovi peksmise hukka. „Uudised kallaletungist Leonidile on šokeerivad. Asjakohased ametivõimud töötavad. Kurjategijad peavad oma kuriteo eest vastutama,“ kirjutas Landsbergis.

„Me jätkame oma tööd ja ei anna alla,“ saatis Volkov lühikese sõnumi oma kolleegidele. Lisaks mainis ta, et ründaja sihtmärgiks olid olnud peamiselt tema jalad.

Volkov lahkus Venemaalt 2019. aastal, kui võimud algatasid Navalnõi korruptsioonivastase fondi suhtes kriminaaluurimise. Kremli võimud kuulutasid Volkovi 2021. aastal tagaotsitavaks.