Vene opositsionäär Ilja Ponomarjov teatas, et piiriäärne Lozovaja Rudka asula Belgorodi oblastis on täielikult nende jõudude kontrolli all, vahendab UNIAN.

Kurski oblastis Tjotkinos käis lahing laskurrelvadega.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse (HUR) esindaja Andri Jussov kommenteeris nende jõudude sisenemist Venemaale Ukraina 24 Kanalile.

„Leegion Venemaa Vabadus, RDK ja Siberi pataljon tegutsevad Vene Föderatsiooni territooriumil iseseisvate üksustena, sest koosnevad Vene Föderatsiooni kodanikest. Nad on lõppude lõpuks enda juures kodus,“ ütles Jussov.

Jussov kinnitas, et tõenäoliselt toimub nende üksuste ühisoperatsioon Venemaa territooriumil.

Siberi pataljon teatas, et nagu lubatud, tuuakse oma vene maale vabadust ja õiglust.

„Varem ütlesime me, et kuritegelikku diktatuurirežiimi Vene Föderatsioonis rahumeelselt kukutada ei õnnestu. Selle saab kõrvaldada ainult relv käes. Täna öösel alustasime me lubaduste täitmist. Käivad ägedad lahingud Vene Föderatsiooni territooriumil. Ühinege Siberi pataljoni ja kõigi vabastusjõududega!“ öeldakse teates.

„Kodanikud, kui Belgorodist lendasid kunagi sõbralikku Harkivisse KAB-id (juhitavad lennukipommid – toim), Moskva juubeldas. Kui piiriäärsed regioonid andsid vastuseks tuld Putini poliitika pihta, Moskva vaikis. Kui teid koguti lihaks rindele kaugel kodust ja pandi autodesse, Moskva naeris. Me ei tule selleks, et tappa, purustada, hävitada või karistada. Me tuleme, et vabastada teid viletsusest, vaesusest ja hirmust. Vabastada võimu haaranud terroristliku organisatsiooni diktatuurist... Leegion tuleb valimistele. Oodake meid,“ öeldakse Leegioni Venemaa Vabadus avalduses.

„Nagu kõik meie kaaskodanikud unistame me leegionis Putini diktatuurist vabastatud Venemaast. Aga meie ainult ei unista: me rakendame kogu jõudu, et need unistused realiseerida. Me võtame režiimilt meie maa sentimeeterhaaval tagasi. Venemaalased hakkavad magama rahulikult, mitte kartma uksekella, hakkavad ilma hirmuta rääkima, mida mõtlevad. Venemaalased hakkavad valima seda, keda tahavad, mitte seda, keda peavad. Venemaalased hakkavad elama vabalt. Leegion tuleb. Venemaa eest! Vabaduse eest!“ teatas Leegion Venemaa Vabadus.

Kremli-meelne Telegrami kanal „WarGonzo“ teatas, et kella 3 ajal hommikul (ilmselt Moskva aja järgi) tehti Harkivi oblastist Odnorobivkast katse üle piiri Belgorodi oblastisse tungida.

Väidetavalt avastas umbes 50 meest õigeaegselt õhuluure ning pärast tule andmist Vene relvajõudude ja piirivalve poolt oli vastane sunnitud algsetele positsioonidele taganema, kus neile edasi tuld anti.

„WarGonzo“ lisas, et paralleelselt üritati tungida ka Kurski oblastisse.

Ka Telegrami kanal „Arhangel spetsnaza Z“ väitis, et vastasel ei õnnestunud Belgorodi oblastisse tungida.

„Baza“ kirjutas, et lahingus Kurski oblasti Tjotkino piirkonnas sai haavata kaks inimest. Väidetavalt on haavatud ka üks Belgorodi oblasti elanik.

Kurski oblasti kuberner Roman Starovoit teatas diversantide ebaõnnestunud katsest ületada piir.

„Oli diversiooni- ja luuregrupi katse läbi murda, oli lahing laskurrelvadega. Aga mingit läbimurret ei olnud,“ teatas Starovoit.

Kõigele lisaks tulistati Belgorodi oblastis Valuiki asula lähedal väidetavalt alla Vene hävituslennuk Su-27.

Jaga
Kommentaarid