Kaitseministeerium teatas TASS-i vahendusel, et droone tulistati alla Moskva (kaks), Leningradi (üks), Belgorodi (seitse), Kurski (11), Brjanski (üks), Tula (üks) ja Orjoli (kaks) oblastis, vahendab Meduza.

Nižni Novgorodi oblasti kuberner Gleb Nikitin teatas, et droonirünnaku tagajärjel puhkes tulekahju kütuse- ja energeetikakompleksi objektil Kstovo linnas. Nikitini sõnul süttis naftatöötlemisseade ja ohvreid ei ole.

Telegrami kanal „Baza“ teatas, et süttis Lukoili naftabaas. Jõustruktuuridega seotud kanal „112“ teatas, et droon tabas nafta utmise seadet. Lukoil teatas, et Lukoil-Nižegorodnefteorgsintezi tehnoloogilise seadme töö peatati ajutiselt „seoses intsidendiga“. Kustutustöödest võtab osa tuletõrjerong.

Ka Orjoli oblasti kuberner Andrei Klõtškov teatas, et droon ründas kütuse- ja energeetikakompleksi objekti. Telegrami kanalite teatel süttis naftabaas. TASS kirjutas oblasti valitsusele viidates, et põleb naftahoidla mahuti. Kuberner kinnitas, et inimesed kannatada ei saanud. Kahest kortermajast naftabaasi lähedal evakueeriti 17 inimest, teatas Orjoli linnapea Juri Parahhin.

Belgorodi oblastis jäi pärast droonirünnakut elektrita seitse küla, teatas kuberner Vjatšeslav Gladkov. Novaja Tavolžanka külas kahjustas mürsk elektriliine. Šebekino linnas purunesid droonirünnaku tõttu kortermajade aknad.

Venemaa kaitseministeerium teatas, et Belgorodi oblastis tulistati täna hommikul alla rakett Totška-U ja kaheksa mitmikraketiheitja RM-70 Vampire mürsku.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin teatas, et Moskva suunas lennanud droon tulistati alla Moskva oblasti Ramenskoje linnaringkonnas. Purustusi ja kannatanuid väidetavalt ei ole.

Samuti ei ole väidetavalt purustusi ega kannatanuid Brjanski ja Voroneži oblastis.

Jaga
Kommentaarid