Huuthid ründasid laeva umbes 50 meremiili kaugusel Jeemeni Adeni sadama rannikust. Laev True Confidence kuulub Kreekale ja sõidab Barbadose lipu all. Huuthid võtsid rünnaku eest vastutuse.

Suurbritannia saatkond teatas varasemalt sotsiaalmeediaplatvormil X, et „vähemalt kaks süütut meremeest“ on rünnaku tagajärjel hukkunud. Nad kutsusid rühmitust lõpetama rakettide tulistamist rahvusvahelise laevanduse pihta.

CENTCOM kinnitas hiljem, et hukkunud on kolm meremeest ja löök vigastas veel vähemalt nelja meeskonnaliiget ning põhjustas laevale „olulist kahju“. Kaks hukkunutest olid Filipiinide kodanikud ja kolmas oli Vietnami kodanik.

Kaubalaeva operaatorid ütlesid, et laev triivis ja põles. USA kaitseametniku sõnul oli laeva lähedal vees nähtud päästepaati.

India merevägi teatas, et evakueeris kannatada saanud laevalt kõik 20 meeskonnaliiget ja kolm relvastatud valvurit, kes viiakse Aafrika idaosas asuvasse Djibouti haiglasse.

Huuthid on rünnanud laevu Punasel merel alates novembrist, millega nende sõnul näidatakse solidaarsust palestiinlastega Gaza sõja ajal.

Hiljuti uppus huuthide rünnaku tagajärjel esimene laev, Ühendkuningriigile kuuluv Rubymar. Kogu meeskond evakueeriti laevalt.

Suurbritannia ja USA on korraldanud vastulööke huuthide vastu ning hukkunute kinnitamine võib kaasa tuua surve tugevamaks sõjaliseks tegevuseks.