Bell-Marine eestvedaja Kaarel Paakspuu ütleb, et Meremess on absoluutselt ainus üritus, kuhu tulevad kokku kõik Eesti paadimaastikul vähegi arvestatavad tegijad, et näidata, milline Eesti paadikultuur parasjagu paistab. Messil üle 20 aasta osalenud ettevõte tutvustab sel aastal kaht tõsist tegijat. Neist esimene, kahe 300 hj V8-mootoriga varustatud Targa 27.2 GT on tõeline 4x4 offroad-meremaastur ja teine, Aquador 300 HT esindab oma klassi kõige mõnusamat ning ruumikamat matkapaati.

Ja neid paate jagub!

“Targat teab iga tõsine paadiomanik ja meremees. Tema tuntus baseerub usaldusel. Samas ei hangita seda paati kunagi esimese või teise, isegi kolmanda-neljanda paadina, vaid tema juurde jõutakse kogemuse kaudu. Kui pisik juba sees ja lahti ei lase, jõuab paadiomanik lõpuks ikka Targa juurde, sest nende paatide puhul on alles jäetud vaid see, mis merel oluline. Viimasest saad aga aru alles pikkade aastate jooksul. Targa on tehtud mere, mitte paadiomaniku järgi, kuigi tegu on rätsepapaadiga, sest kõik Targad on esmalt vaid kere ja kõik lisandub sinna omaniku soovi järgi,” räägib Kaarel Paakspuu.

Targa 27

Targa 27.2 GT Meremessil nägemine on paadisõpradel õnn ja rõõm, sest need alused niisama laos ei seisa ning messidel eksponeerimist ei oota. Kaarel Paakspuu sõnul võib 2024. aastat pidada selles suhtes fenomenaalseks, sest Eesti vetele jõuab ühtekokku neli Targat. “Tegu on ülikindla, pigem väikese merelaeva kui paadiga,” võtab Kaarel Paakspuu oma vaimustuse kokku.

Meremess 2024

  • Üle 105 ettevõtte nii Eestist kui ka välismaalt.

  • Kohal 200 paati, kaatrit, purjekat ja jahti.

  • Mereriietus ja varustus.

  • Matkaautod, mootorrattad ja ATVd.

  • Osalevad mere ja väikelaevandusega seotud ühingud ning riigiasutused.

Paadiesitlusi rohkem kui meres laineid

Meremess on sel aastal üllatavalt uute mudelite rohke. JMK Marine toob lipulaevana rahva ette muljet avaldavalt stiilse ja uuendusliku Quarken 35 Cabini. Paadi, mida alles jaanuaris esitleti Düsseldorfi paadimessil. JMK Marine juhi Kalle Küti hinnangul võib Quarken kaubamärgina näida küll noor, aga selle tegijatel Soomes on aastakümnetepikkune mere- ja paadikogemus. “Mugavustest puudu ei tule. Kuus magamiskohta, köök, dušš, kraanikausid,” loetleb Kalle kiirelt asju, mis kindlustavad muretu meretee ka nädalateks. Quarken 35 Cabin on selleks valmis, pakkudes reisijale suurepäraseid panoraamvaateid ja avaraid võimalusi. Uue Quarken 35 Cabini kõrval on messil uudistamiseks väljas ka juba paar aastat turul olnud 27 Cabin.

Quarken 35 Cabin
Avar vaade igasse ilmakaarde

Välismaiste paadimarkide ja -mudelite loetelu, mis Tallinnas messihalli juba üles seatud, on pikk. Premium Boats paneb sel aastal uudistamiseks esmakordselt välja kogu pere Norra matkapaadi SKILSØ 35 PANORAMA ja päevasõidu nautlejad saavad kaeda luksuslikku kaatrit CRANCHI 26 RIDER Euroopa vanimalt paaditootjalt Itaaliast, aga näha saab ka XO ja NORDKAPP-i populaarsemaid mudeleid. Ette saab uudistada ja suu vesiseks teha Meremessi kodulehel, aga et oma silm on kuningas, siis kõige parem on sel nädalalõpul seada sammud Eesti Näituste messikeskusesse. 

Beneteau Oceanis 34

Muidugi on messil kohal ka surfiklubid, matkaautod, elektrirattad ning lai valik kalamehevarustust saabastest veekindlate nutiseadmeteni. Ja ehk on just see koht, kus hankida endale aastateks korralik talveriietus, sest see, mis peab merel vett ja vilet, saab hakkama igas Eesti suusailmas. Kuid mererõivad pole üksi tormijoped ja tunked. Hulk stiilset vabaajariietust ootab samuti Meremessil.

 

Jaga
Kommentaarid