Kathimerini väidab hinnangutele viidates, et rünnak oli suunatud Zelenskõi vastu ja olemasolevate tõendite analüüs viitab sellele, et Moskva oli ilmselt teadlik ka Kreeka peaministri kohalviibimisest.

Moskva väitis, et andis löögi laohoonele, kus pandi Ukraina armee jaoks kokku meredroone.

Kreeka delegatsioon oli koos ukrainlastega ringkäigul Odessa sadamas. Kreeka delegatsioonis olid peale peaminister Mitsotakise veel riigiminister Stavros Papastavrou, peaministri diplomaatilise büroo juht Anna Maria Boura, asevälisminister Alexandra Papadopoulou, välisnõunik Aristotelia Peloni ja kommunikatsioonidirektor Kira Kapi.

Rünnak leidis teadete kohaselt aset kell 11.45, kui kaks delegatsiooni olid ringkäigul Odessa ajaloolises sadamas.

„Äkki olid läbilõikav sireen, vali hääl ja siis suits,“ ütles üks Kreeka delegatsiooni liige Kathimerinile. Sama allika sõnul oli ringkäik sel hetkel lõppemas ja oldi suundumas autode juurde, et sõita kohta, kus toimus ühine pressikonverents. Kreeka delegatsioon hüppas teadete kohaselt autodesse ja siis kihutati kaelamurdval kiirusel mööda Odessa tänavaid.

Kathimerini andmetel muudeti julgeolekukaalutlustel ajakava ja marsruuti.

Pärast ühist pressikonverentsi sõitis Kreeka delegatsioon kolm tundi maanteed mööda Moldova pealinna Chișinăusse. Eile pärastlõunaks jõuti Rumeenia pealinna Bukaresti.

Jaga
Kommentaarid