Esimesena vahistati moskvalanna, keda oli näha videos, milles politseinikud kuulsid hüütavat „Au kangelastele“. Öö vastu eilset veetis ta politseijaoskonnas, pärast mida sai 1500 rubla (15 eurot) administratiivtrahvi keelatud sümboolika demonstreerimise eest, vahendab Meduza.

Täna hommikul vahistati veel kaks inimest. Jegor Komljov võeti kinni kodust väljudes ja viidi politseijaoskonda, kus temast tehti foto ja võeti ära pass. Talle öeldi, et ta valiti välja valvekaamerate salvestusest, sest viis lilli 16. ja 17. veebruaril ning osales 1. märtsil ka matustel.

Moskvalanna Jelena Gribkova käis samuti matustel. Tema vahistasid ekstremismivastase võitluse keskuse (Keskus E) töötajad. Gribkova vahistati ka pärast Navalnõi mälestusaktsiooni 17. veebruaril, aga lasti hoiatusega vabaks.

OVD-Info esindaja Dmitri Anissimov ütles Agentstvole, et tendentsist on veel vara rääkida, aga juba matusepäeval hoiatas OVD-Info, et vahistamistega vahetult aktsioonil enesel sellel osalenute tagakiusamine ilmselt ei piirdu. Anissimov märkis, et Moskva isikute tuvastamise süsteem võimaldab jälgida iga inimese teekonda otse kodumaja trepikojani.

Jaga
Kommentaarid