„Iisraeli valitsus peab tegema rohkem, et suurendada oluliselt abi voogu. Ei mingeid vabandusi,“ ütles Harris, vahendab CNN.

Täna peaks Harris kohtuma Washingtonis Iisraeli sõjakabineti olulise liikme Banny Gantziga. USA jätkab ajutise relvarahu ja pantvangide vabastamise poole püüdlemist.

„See, mida me Gazas iga päev näeme, on laastav. Me oleme näinud teateid lehti või loomasööta söövatest perekondadest. Naistest, kes sünnitavad alatoidetud lapsi vähese meditsiiniabiga või ilma selleta, ja lastest, kes surevad alatoitumuse ja dehüdratsiooni tõttu,“ ütles Harris, viidates ka kümnete palestiinlaste surmale Iisraeli tules toidujärjekorras.

„Meie südamed murduvad kohutava tragöödia ohvrite pärast ja kõigi Gaza süütute inimeste pärast, kes kannatavad selge humanitaarkatastroofi käes. Inimesed Gazas nälgivad. Tingimused on ebainimlikud,“ jätkas Harris.

Harris kordas ka president Joe Bideni üleskutset kuuenädalasele relvarahule, mis võimaldaks Hamasi kinni hoitavate pantvangide vabastamist ja humanitaarabi Gazasse saatmist.

„Võttes arvesse kannatuste tohutut ulatust Gazas, peab olema viivitamatu relvarahu vähemalt kuueks järgmiseks nädalaks, mis on praegu laual,“ ütles Harris. „Hamas väidab, et tahab relvarahu. Noh, laual on kokkulepe. Ja nagu me oleme öelnud, peab Hamas selle kokkuleppega nõustuma. Teeme relvarahu. Viime pantvangid jälle nende perekondadega kokku. Ja anname viivitamatult abi inimestele Gazas.“