„Tohutud ummikud,“ kirjeldas Delfi piltnik kella 9 paiku. „Mõlemas suunas – nii Reidi teelt Kalamaja suunas kui ka Põhja puiesteelt linnahalli suunas.“

Kriitilistel ristmikel korraldavad liiklust reguleerijad. Mitmed bussiliinid on tänasest suunatud ümbersõidule, trammiliinid nr 1, 2 ja 5 sõidavad tavapäraselt kuni 3. mai õhtuni.

Vanasadama trammitee ehitustööd algasid täna Mere puiesteel Suur-Rannavärava ja Sadama tänava vahelisel lõigul ning Ahtri ja Hobujaama tänava ristmikul, millega kaasnevad ajutised ümberkorraldused kesklinna liikluses. Ehitustööde algusega seoses suleti liiklus Mere puiesteel kesklinna sõidusuunal Suur-Rannavärava tänavast kuni Ahtri tänavani ning Ahtri tänav Reidi tee ja Pirita sõidusuunal.

Rannamäe teelt ja Põhja puiesteelt Pirita suunas kulgev liiklus viidi kokku Põhja puiesteele ja Mere pst Põhja-Tallinna sõidusuunale ning Ahtri tänava kesklinna sõidusuunale (põhjapoolsele harule), muutes nimetatud tänavalõigud kahesuunalisteks. Mere puiesteel planeeritakse liikluse osalist avamist juulis ning täielikku avamist septembriks. Mere puiestee osalise avamise järgselt toimub liikluse sulgemine Rannamäe teel. Ahtri tänaval planeeritakse tavapärase liikluskorralduse taastamist juuni esimeses pooles. Teistes Vanasadama trammiliini ehituspiirkondades säilib kevadel olemasolev ajutine liikluskorraldus, milles saab suvisel perioodil olema lokaalseid muudatusi ja tänavalõikude avanemisi vastavalt tööde progressile.

Seoses ehitustöödega suunati tänase tööpäeva algusest kuni 7. juuni tööpäeva lõpuni ümbersõidule bussiliinid nr 2, 3, 8, 20, 20A, 21, 21B, 34, 38, 41, 41B, 66, 73, 91, 92, 93 ja 96.

Abilinnapea Vladimir Svet rääkis möödunud nädalal, et märgati, et maas pole enam palju lund. Ta sõnas muigamisi, et linnas ongi vaid kaks teemat, mis aasta eri perioode ilmestavad – lumekoristus ja ehitustööd. Nüüd on siis taas viimase kord.

Tõsinedes lisas ta, et liikluses on uusi ümberkorraldusi. „Paraku need tekitavad ebamugavusi,“ märkis ta. Hommikuse ja õhtuse tipptunni ajal on ummikud seega ilmselt paratamatus. Svet lisas siiski optimistlikult, et mullusega võrreldes olukord nii hull ikkagi pole. On ju näiteks Pronksi ja Jõe tänava tööd läbi.

„Mul on siiras lootus, et trammid hakkavad uuel liinil sõitma sügisel,“ rääkis ta. Selleks ajaks on suurem osa töid tehtud, nipet-näpet on veel tegemist peatuste ja haljastuse rajamisega

Keskkonna- ja kommunaalameti juht Jaan Tarmak omakorda selgitas, et parim aeg ehitustöödeks on sääraste projektide puhul suvekuud. Tarmak ütles ka otse, et ta soovitab südalinna autoga minna nii vähe, kui üldse on võimalik. St eelistada tasuks ühistransporti või näiteks soojemal ajal jalg- või tõukeratast.

Vanasadama trammiliini ehitustööde maksumuseks on koos käibemaksu ja omanikujärelevalvega ligi 46 miljonit eurot, taaste- ja vastupidavusfondist (RRF) on selleks eraldatud 26 miljonit eurot.