Diviisi suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Allan Raidma ütles, et Eesti kaitseväe suurtükiväe praegust arengut iseloomustab deviis citius, fortius, longius – suurema kiiruse, (tule)jõu ja laskekauguse suunas.

„Tegevväelaste tasemel teadmised, hoitud relvasüsteemid ning täpne, õigeaegne ja hävitav tuli kogu lahinguvälja ulatuses on edu alus. Iga mürsk peab lahinguväljal end ära tasuma! Vajaduse tekkel oleme valmis enda relvasüsteemid kurjaks ajama ja hangitud moon loob meile kõigeks järgnevaks vägagi head eeldused.“

Uus 155 mm kildfugassmürsk pärineb Saksamaa tootjalt Rheinmetall ja on mõeldud kuni 40 kilomeetri kaugusel olevate jalaväe ja keskmiselt soomustatud sihtmärkide vastu võitlemiseks. Kuni 70-ne kilomeetri laskekaugusega täppismürsu VULCANO eesmärgiks on vastase keskmiselt soomustatud punktsihtmärkide hävitamine. Seda moona saab kasutada nii statsionaarsete kui ka liikuvate sihtmärkide jaoks.

Lähitulevikus saavad diviisi suurtükiväelased relvastusse ka vastase soomustehnika purustamiseks mõeldud mürske. Tankitõrjemürsk BONUS sisaldab autonoomseid „lase ja unusta“ põhimõttel toimivaid soomusläbistavaid lõhkepäid ja selle laskeulatus on umbes 35 kilomeetrit.

Diviisi suurtükiväepataljoni peamiseks ülesandeks sõja ajal on jalaväe- ja manööverüksuste toetamine kaudtulega ja kõrge tasuvusega sihtmärkide hävitamine. Diviisi suurtükiväepataljon on kaudtulealaste oskuste ja teadmiste keskus kaitseväes.

Diviis on kaitseväe suurim maismaa struktuuriüksus, mille tegevuspiirkond hõlmab kogu Eesti territooriumi. Diviis on kaitseväe juhataja käsuõigusega antud NATO käsuahelasse ja allutatud NATO Kirdekorpusele. Diviis täidab Eesti sõjalises kaitses kahte peamist eesmärki – seob omavahel maakaitseringkondade, brigaadide ja teiste väeliikide lahingud ning on ühenduslüli liitlaste ja nende sõjaliste võimete vahel.