Droonid jõuvavad Ukrainasse sellel suvel. „Kokku tellitakse meie kaitsetööstuselt 2000 kaugjuhitavat laskemoona. Meie armee ja Ukraina vajaduste jaoks,“ kirjutas Lecornu X-is.

Prantsuse firma Delair on varem tarninud Ukraina kaitseväele 150 drooni.

Droonid on olnud võtmetähtsusega vahend Ukraina kaitsmisel Venemaa sõja vastu. Oma eilses õhtuses kõnes märkis president Volodõmõr Zelenski, et Ukraina üks peamisi prioriteete aastaks 2024 on droonide tootmine.

Ukraina sõjaväeluure juht Kyrylo Budanov on varem öelnud, et droonide kasutamise intensiivsus ja miiniväljade kasutamine tegi nii Venemaal kui ka Ukrainal rünnakuoperatsioonide läbiviimise võimatuks.

Budanov rõhutas ka elektroonilise sõjapidamise süsteemide tähtsust vaenlase droonide vastu, mida ülemjuhataja Valerii Zaluzhnõi oli nimetanud droonisõja võidu võtmeks.

Lecornu teade tuleb pärast seda, kui Prantsusmaa president Emmanuel Macron pidas Pariisis Ukraina-teemalise tippkohtumise, kuhu kutsuti kokku 20 Euroopa riigipead ja teised Lääne ametnikud. Kohtumisel osalesid ka Saksamaa kantsler Olaf Scholz ja Poola president Andrzej Duda ning Balti riikide juhid.