Gaza tervishoiuvõimude teatel hukkus Iisraeli vägede tulistamises üle 100 palestiinlase. Iisrael vaidlustas hukkunute arvu ja ütlesid, et paljudest ohvritest sõitsid üle abiautod.

Piirkonna meedikud ütlesid, et nad ei suutnud toime tulla vigastatute mahu ja tõsidusega. Kümned haavatud viidi Al-Shifa haiglasse, mis töötab veel osaliselt pärast Iisraeli armee haaranguid hoones.

Tegemist oli suurima tsiviilelanike kaotusega viimaste nädalate jooksul. Palestiina president Mahmoud Abbas ütles, et tegemist oli „Iisraeli okupatsiooniarmee korraldatud inetu veresaunaga inimestele, kes ootasid Nabulsi ringristmikul abiautosid“.

Iisraeli sõjaväeametniku sõnul juhtus kaks erinevat vahejuhtumit, kui veoautode kolonn suundus lõunast mööda peamist rannikuteed Gazasse.

Ta ütles, et esimese juhtumi puhul ümbritsesid sajad inimesed abiautosid. Segaduses said kümned vigastada või surma, kuna veoautod sõitsid neile otsa. Tema sõnul leidis veoautode lahkumisel aset teine juhtum, kus osa konvoile kiirustanud inimesi lähenes Iisraeli tankile, mis seejärel avasid tule.

„Sõdurid tegid hoiatuslaske õhku ja tulistasid siis nende suunas, kes kujutasid ohtu ega liikunud eemale,“ ütles ta pressibriifingul, lisades, et nad jätkavad asjaolude ülevaatamist.

Ta ütles, et ei usu Palestiina võimude esitatud hukkunute arvu, kuid ei esitanud Iisraeli poolset hinnangut.

Gaza tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Ashraf Al-Qidra lükkas Iisraeli versiooni sündmustest ümber. Ta ütles, et viimased kommentaarid näitasid, et Iisraelil „oli ette planeeritud kavatsused viia läbi uus kuritegu ja veresaun“.