„Tagades pärast eriülesande täitmist grupi peajõudude taandumise, võtsid sõdurid vastu oma viimase lahingu, jäädes igavesti rivvi,“ öeldakse teates. Ülesande üksikasju ega selle täitmise kohta ei teatatud. Samuti ei teatatud, kui palju mehi hukkus.

Hersoni oblasti okupatsioonivõimude esindajad ja Vene propagandaväljaanded teatasid, et grupp Ukraina diversante üritas Hersoni oblasti lõunaosas maabuda Tendra säärele, vahendab Meduza.

Vene-meelse organisatsiooni Mõ Vmeste s Rossijei kohalik ninamees Vladimir Rogov teatas, et jutt käis Ukraina mereväe 73. merekeskuse grupist, mille Vene sõjaväelased pea täielikult hävitasid.

Kremli-meelne Telegrami kanal Mash teatas, et Ukraina sõjaväelased püüdsid maabuda Tendra säärele viie paadiga, millest neljale anti löök ja viiendal õnnestus põgeneda. Väidetavalt hukkus vähemalt 20 Ukraina sõjaväelast ja üks haavatu langes vangi.

Ukraina väljaanne Strana teatas, et eile teatati sotsiaalmeedias mustast päevast Ukraina erioperatsioonide jõudude jaoks ning esitati küsimusi Tendra sääre operatsiooni mõttekuse kohta.

Jaga
Kommentaarid