Konservatiivse häälteenamusega ülemkohus otsustas kolmapäeval kuulata ära Trumpi väited, et ta peaks olema kaitstud kriminaalvastutuse eest.

Ülemkohus alustab asja arutamist 22. aprillil algaval nädalal.

USA apellatsioonikohus on juba tagasi lükanud Trumpi väite, et tal on presidendi puutumatus.

Trump väitis kohtuasjas, et ta on immuunne kõigi kriminaalsüüdistuste ees tegude eest, mis tema sõnul kuuluvad tema kui presidendi kohustuste hulka.

Kuid apellatsioonikohus otsustas ühehäälselt vastu, kirjutades, et: „Me ei saa nõustuda endise presidendi Trumpi väitega, et presidendil on piiramatu õigus panna toime kuritegusid, mis neutraliseeriksid kõige põhilisema kontrolli täidesaatva võimu üle - valimistulemuste tunnustamise ja rakendamise.“

Ta kaebas asja ülemkohtusse ja palus selle otsuse edasi lükata.

Oma Truth Sociali sotsiaalmeediaplatvormil tervitas Trump kolmapäevast otsust ja väitis, et puutumatuse puudumisel saavad presidendid olema alati mures, kas neid ootab pärast ametist lahkumist ebaõiglane süüdistus.

„See võib tegelikult viia väljapressimiseni,“ kirjutas ta.

Trumpile esitati eelmisel aastal Washingtonis asuvas föderaalkohtus süüdistus tunnistajate võltsimises ja vandenõus Ameerika Ühendriikide petmiseks seoses tema katsetega ümber lükata oma 2020. aasta valimiste kaotust Joe Bidenile.