„Seoses haigla nõukogu otsusega kutsuda tagasi haigla juhatuse liige Ago Kõrgvee, ei saa haigla tööpere aru, mis põhjusel ja mis eesmärgil? Miks juht, kellel on haigla jaoks selged ja konkreetsed plaanid, kes on leidnud erinevaid teid nende plaanide realiseerimiseks ja kellel on võime plaane realiseerida, peab ennetähtaegselt oma tööpostilt lahkuma,“ kirjutavad töötajad pöördumises.

Kirjas mainitakse, kuidas haigla nõukogu liikmed on otsustanud tuua oma võimumängud üle Narva linna volikogust haiglasse. „Kas haigla on selleks õige koht? Kindlasti mitte. Haiglas ravitakse linna elanikke, päästetakse nende elusid. Arvestades meedikute suurt vastutust, vaimset ning füüsilist ülekoormust, vajame kindlust ning stabiilsust oma igapäevatöös ning homse ees.“

Töötajad lisavad, et nende katse nõukogu esimehe Jevgrafoviga kohtuda ei kandnud vilja ning korduvad ettepanekud ja soovid ei ole jõudnud nõukogu liikmeteni.

„Palume teie kui ministri tuge ja sekkumist Narva haigla töörahu ja stabiilsuse säilitamisel. Soovime dr. Ago Kõrgvee jätkamist SA Narva Haigla juhina,“ märgitakse kirja lõpus.

Lisaks toetab haigla töötajate seisukohta Eesti Arstide Liit.

Kõrgvee: see on poliitiline otsus

Esmaspäeval selgus, et Narva haigla juhatus plaanib ametist tagandada haigla juhi Ago Kõrgvee.

Narva võimuliidu üks juhtidest, riigikogu liige Aleksei Jevgrafov saatis Narva haigla kantseleisse kirja, milles teatas, et neljapäeval toimub nõukogu erakorraline koosolek. Kirja järgi arutatakse koosolekul muu hulgas ka kolm aastat haiglat juhtinud Ago Kõrgvee ametist tagandamist.

Kõrgvee ise sõnas, et tema ametist tagandamine on haiglale kahjulik ning ohustab haigla mainet. Ta kardab enda sõnul, et säärase sammu peale lahkuvad ka arstid. See on poliitiline, mitte meditsiinialane ja asjalik otsus, rõhutas Kõrgvee.

Septembris allkirjastas Narva linnapea kohusetäitja Elena Golubeva otsuse Narva haigla nõukogu liikmete vahetamise kohta. Katri Raik ja Anton Pratkūnas, kes jäid linnavolikogus opositsiooni, ei kuulunud enam juhatusse. Nende kohad hõivasid Aleksei Jevgrafov, Aleksei Mägi ja Vadim Orlov, kes kuuluvad linnavolikogu enamust esindavasse Narva fraktsiooni.

RusDelfi uuris toona Narva fraktsiooni juhilt Aleksei Jevgrafovilt, kas haigla nõukogu poliitika muutub ning milliseid muudatusi on haigla tegevuses oodata. „On küsimusi haigla juhatuse esimehe Ago Kõrgvee finantstegevuse kohta,“ ütles Jevgrafov siis. „Peame uurima pabereid, võtma välja aruandeid, et mõista, kui tõhusalt ta haigla finantspoliitikat juhtis. Tänase seisuga muidugi lahendust ei ole,“ lisas ta.

Kõrgvee lausus vastuseks, et kui nõukogul on finantsasjade kohta küsimusi, võiks teha auditi.

Haigla pressiesindaja sõnul ei ole nõukogu Ago Kõrgvee vastu mingit kaebust esitanud, nii et juhtkond pole nõukogu seisukohast selle teema osas teadlik.