Lõuna-Korea kaitseminister Shin Won-sik ütles eilsel pressikonverentsil kohalikule meediale, et nendes konteinerites on võinud olla üle kolme miljoni 152-millimeetrise suurtükimürsu või 500 000 ühikut 122-millimeetrist laskemoona, vahendab Reuters.

„See võib olla nende kahe segu ja võib öelda, et saadetud on vähemalt mitu miljonit mürsku,“ ütles Shin agentuuri Yonhap vahendusel.

Sajad Põhja-Korea laskemoonatehased töötavad toorme ja elektri puudusel umbes 30-protsendise võimsusega, aga need, mis toodavad suurtükimürske Venemaa jaoks, töötavad täisvõimsusel, lisas Shin, täpsustamata, kust see informatsioon pärit on.

USA välisministeerium teatas reedel, et Põhja-Korea on saatnud alates septembrist Venemaale üle 10 000 konteineri laskemoona või sellega seotud materjale.

Vastu on Põhja-Korea saanud umbes 9000 konteinerit peamiselt toitu, mis Shini sõnul on aidanud seal hindu stabiliseerida.

Shin teatas veel, et Põhja-Korea võib juba järgmisel kuul orbiidile saata uue satelliidi, sest Moskva on andnud tehnilist abi. Lisaks sellele on Pyongyang palunud abi lennukite ja maismaal liikumise vahenditega.

Jaga
Kommentaarid