„Kostjal on pikk avalike ja ässitavate märkuste tegemise ajalugu,“ teatati 30-leheküljelises esildises, vahendab Guardian. „Need märkused ning vältimatud reaktsioonid, mida need kostja järgijatelt ja liitlastelt esile kutsuvad, kujutavad endast märkimisväärset ohtu selle kriminaalmenetluse korrapärasele administreerimisele.“

Selline vaikimiskorraldus oleks sarnane sellega, mille Columbia ringkonna apellatsioonikohus detsembris kehtima jättis. Tollal otsustas kohus, et Trumpi ässitavad avaldused föderaalvalimistesse sekkumise kohtuasja kohta ei saa jääda piiramata, vaatamata Trumpi vastuväidetele.

Prokuratuur palus New Yorgi kohtunikult Juan Merchanilt, et Trumpil keelataks rünnata inimesi kolmes kategoorias: teadaolevad või ennustatavad tunnistajad nende tunnistuste asjus; kohtu personal ja ringkonnaprokuröri personal ning nende perekonnaliikmed; kõik vandekohtunikud.

Esildises toodi ära Trumpi postitusi tema sotsiaalmeediaplatvormil Truth Social, sealhulgas postitus eelmise aasta märtsist, milles ta vääralt teatas, et vahistatakse peagi.

„PIKALT JUHTIV VABARIIKLASTE KANDIDAAT & AMEERIKA ÜHENDRIIKIDE ENDINE PRESIDENT VAHISTATAKSE JÄRGMISE NÄDALA TEISIPÄEVAL. PROTESTIGE, VÕTKE MEIE RIIK TAGASI!“ kirjutas Trump.

Esildises seostatakse Trumpi ässitavad avaldused otseselt tema toetajate tegevusega ning väidetakse, et kohe pärast seda konkreetset postitust sai prokuratuur esimese ähvarduse – veel enne, kui Trumpile oli ametlikult süüdistus esitatud.

Trumpi advokaadid on tõenäoliselt vaikimiskorralduse vastu ja võivad selle kehtestamise edasi kaevata, kui kohtunik selle kehtestab.