Narva võimuliidu üks juhtidest, riigikogu liige Aleksei Jevgrafov saatis Narva haigla kantseleisse kirja, milles teatas, et neljapäeval toimub nõukogu erakorraline koosolek. Kirja järgi arutatakse koosolekul muu hulgas ka kolm aastat haiglat juhtinud Ago Kõrgvee ametist tagandamist.

RusDelfi andmetel taandati möödunud nädalal haigla nõukogust ainus arst Alar Irs. Nõukokku kuuluvad lisaks esimehele Aleksei Jevgrafovile Narva linnavolikogu fraktsiooni „Narva“ esindajad Jekaterina Golubtsova, Aleksei Mägi, Vadim Orlov ja hiljuti juhatusse toodud Sotsiaalministeeriumi esindaja Reena Müller.

Kõrgvee ise sõnas, et tema ametist tagandamine on haiglale kahjulik ning ohustab haigla mainet. Ta kardab enda sõnul, et säärase sammu peale lahkuvad ka arstid. See on poliitiline, mitte meditsiinialane ja asjalik otsus, rõhutas Kõrgvee.

Jevgrafov: tekkis küsimusi finantstegevuse kohta

Septembris allkirjastas Narva linnapea kohusetäitja Elena Golubeva otsuse Narva haigla nõukogu liikmete vahetamise kohta. Katri Raik ja Anton Pratkūnas, kes jäid linnavolikogus opositsiooni, ei kuulunud enam juhatusse. Nende kohad hõivasid Aleksei Jevgrafov, Aleksei Mägi ja Vadim Orlov, kes kuuluvad linnavolikogu enamust esindavasse Narva fraktsiooni.

RusDelfi uuris toona Narva fraktsiooni juhilt Aleksei Jevgrafovilt, kas haigla nõukogu poliitika muutub ning milliseid muudatusi on haigla tegevuses oodata.

„On küsimusi haigla juhatuse esimehe Ago Kõrgvee finantstegevuse kohta,“ ütles Jevgrafov siis. „Peame uurima pabereid, võtma välja aruandeid, et mõista, kui tõhusalt ta haigla finantspoliitikat juhtis. Tänase seisuga muidugi lahendust ei ole,“ lisas ta.

Kõrgvee lausus vastuseks, et kui nõukogul on finantsasjade kohta küsimusi, võiks teha auditi.

Haigla pressiesindaja sõnul ei ole nõukogu Ago Kõrgvee vastu mingit kaebust esitanud, nii et juhtkond pole nõukogu seisukohast selle teema osas teadlik.

RusDelfi allika sõnul plaanivad haiglas töötavad arstid ministeeriumile ja muudele valitsusasutustele kirjutada ning Kõrgveele toetust avaldada. Jevgrafov sõnas RusDelfile, et annab kommentaare pärast Narva haigla nõukogu istungit. Veebruari viimasel päeval toimuvale istungile on kutsutud ka Narva linnapea Jaan Toots