Ameerika Ühendriikide president Joe Biden saatis Karisele ja eestlastele oma rahva nimel parimad soovid.

„Tugevate liitlastena – ja lähedaste partneritena – Eesti ja USA töötavad koos parema tuleviku nimel,“ sõnas ta pikas õnnitluskirjas. „Rahvusvahelistes institutsioonides üle kogu maailma, jätkame ühehäälselt meie jagatud demokraatlike väärtuste ja maailmanägemuse toetamist. Ja me töötame koos, et edendada meie ühist majandusjulgeolekut, sealhulgas edendades kriitilise tähtsusega infrastruktuuri investeeringuid.“

Biden pühendas osa õnnitlusest NATO jätkuva tugevuse kinnitamisele. „Seisame koos kaasliitlastega NATO kollektiivse julgeoleku tugevdamisel ja kaasajastamisel, sealhulgas Eesti tipptasemel kübervõimekuse suurendamisel NATO kaitsevõime suurendamisel Venemaa küberohu vastu. Washingtonis 75. NATO tippkohtumise ajal kinnitavad Ameerika Ühendriigid, et meie kohustus kaitsta NATO territooriumi iga tolli on jätkuvalt raudkindel.“

USA president ei jätnud kirjas mainimata ka Ukrainat. „USA seisab koos Eestiga ka Ukraina vapra rahva toetuseks, kes kaitseb oma vabadust ja suveräänsust Venemaa jõhkra agressiooni eest. Eesti vankumatu pühendumus – sealhulgas teie valitsuse kohustus anda järgmise nelja aasta jooksul Ukrainale sõjaliseks abiks 0,25 protsenti Eesti SKT-st – on algusest peale olnud eeskujuks maailmale.

Eeloleval aastal ootan meie kahe rahva vahelise partnerluse ja meie inimeste sõpruse tugevnemist. Soovin teile rõõmsaid pidustusi.“

Prantsusmaa president Emmanuel Macron sõnas, et tal on rõõm iseenda ja Prantsuse rahva nimel edastada Karisele ja kõigile eestlastele soojad õnnitlused Eesti Vabariigi aastapäeva puhul.

„Mul on hea meel meie suurepäraste kahepoolsete suhete üle. Viimastel aastatel on meie koostöö omandanud uue strateegilise mõõtme, mida näitab ka meie sõjaline panus Eesti territooriumil,“ lausus Macron õnnitluses.

„Loodan, et see strateegiline lahedus ning meie ühiselt kaitstavad väärtused aitavad meil veelgi tugevdada meie riike ja rahvaid tihendavaid poliitilisi, majandus- ja kultuurisidemeid.

2024. aastal tähistab teie riik Euroopa Liidu ja NATO liikmesuse kahekümnendat aastapäeva. Olen tänulik Eesti panuse eest tänasesse Euroopa projekti ja eelkõige meie kontinendi julgeoleku- ja kaitsetöösse Venemaa poolt Ukraina vastu peetava agressioonisõja kontekstis.

Ajal, mil Euroopa Liit peab end reformima ja samaaegselt valmistuma järgmiseks laienemiseks, loodan, et meie koostöö jätkub ja süveneb ning me jätkame ühiselt Euroopa Liidu suveräänsuse ja vastupanuvõime tugevdamist.

Palun Teil vastu võtta, härra president, minu sügav lugupidamine.“

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi palus Karisel vastu võtta siirad õnnitlused Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva puhul. „Oleme tänulikud Eesti Vabariigile ja Teile isiklikult Ukraina tugeva toetuse eest Venemaa täiemahulise agressiooni vastu võitlemisel,“ sõnas Zelenskõi õnnitluses. „On oluline, et mõistes territoriaalse iseseisvuse, suveräänsuse ja vabaduse väärtust, seisaks Eesti rahvas selles võitluses kõrvuti ukrainlastega.

Loodan teie riigi edasisele abile Ukraina täisliikmeks saamisel ELi ja NATO-s, mis lähendab õiglase rahu ja julgeoleku loomist ühtses Euroopas.

Hindan kõrgelt Eesti aktiivset toetust Ukraina rahuvalemile ja ootan teie osalemist Šveitsis toimuval rahutippkohtumisel.

Meenutades tänutundega oma hiljutist Tallinna-külaskäiku, olete oodatud külastama Ukrainat. Soovin Teile, Teie Ekstsellents, tugevat tervist ja uusi kordaminekuid riiklikus tegevuses ning sõbralikule Eesti rahvale harmooniat, rahu ja õitsengut,“ lõpetas Zelenskõi kirja rõõmsal noodil.

Õnnitluskirjad on teiste seas saatnud ka Austraalia kindralkuberner David Hurley ja Kanada kindralkuberner Mary May Simon, Austria president Alexander Van der Bellen, presidentidest on õnnitlusi saatnud Läti president Edgars Rinkevics, Poola President Andrzej Duda, Horvaatia president Zoran Milanović, Iirimaa president Michael Daniel Higgins, Itaalia president Sergio Mattarella, Türgi president Recep Tayyip Erdoğan, India president Droupadi Murmu, Lõuna-Korea president Yoon Suk-yeol ja paljud teised.

Samuti on Eestit õnnitlenud Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf, Suurbritannia kuningas Charles III, Belgia kuningas Philippe, Hispaania kuningas Felipe VI, Bahreini kuningas Hamad Bin Isa Al-Khalifa, Hollandi kuningas Willem-Alexander, Maroko kuningas Mohammed VI, Jaapani keiser Naruhito ja Paavst Franciscus.