Häirekeskusele teatati, et kahekordse maja katus põleb lausleegis ning ohustab suure tuule tõttu ümbritsevaid hooneid. Esimesena kohale jõudnud Alatskivi päästemeeskond jõudis leekides majja saata suitsusukeldujad, kes sel hetkel ligipääsetavas osas maja esimesel korrusel kedagi ei leidnud.

Hiljem, peale suurema tulekahju kustutamist leidsid päästjad hoone teiselt, katusealuselt korruselt kolm hukkunud inimest. Tulekahjule reageerisid Alatskivi, Tartu, Mustvee ja Pala päästjad. Tulekahju oli praegu teadmata põhjusel tõenäoliselt alguse saanud majaga kokku ehitatud kõrvalhoonest ja sealt levinud katusealustesse eluruumidesse. Hoone hävis tules peaaegu täielikult.

Pühapäeval Kolkjasse sõitnud fotograafi sõnul toovad peamiselt vanainimesed põlenud maja juurde lilli, möödasõitjad võtavad autol hoo maha. Peipsiääre rahvale omaselt laiutavad maja ääres sibulapeenrad, märkis ta.

Sündmuse täpsemad asjaolud ja tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine.

Tuli ei säästnud ka loomakest

Päästetöö juhi sõnul oli eluhoone alumisel korrusel kuulda suitsuanduri signaali, kuid katusealusel korrusel ei ole suitsuanduri olemasolu enam võimalik kindlaks teha.Päästeamet tuletab meelde, et tulekahju kiireks avastamiseks on hädavajalik, et igas majapidamises on töökorras suitsuandur. Arvestada tuleb sellega, et tulekahju areneb eluohtlikuks väga kiiresti. Elu päästab ainult töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur.

Sellel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 10 inimest.

Jaga
Kommentaarid