Parlamendi alamkoda toetas kantsler Olaf Scholzi valitsuskoalitsiooni reformi 407 poolthäälega. 226 oli vastu ja neli jäid erapooletuks.

Eelnõu näeb ette legaliseerida täiskasvanutele kuni 25 grammi kanepi omamine meelelahutuslikel eesmärkidel ja lubab üksikisikutel kasvatada kuni kolme taime. See osa seadusest peaks jõustuma 1. aprillil.

„Eesmärk on piirata musta turgu ja uimastitega seotud kuritegevust, vähendada kauplemist ja kärpida kasutajate arvu,“ ütles tervishoiuminister Karl Lauterbach.

Täisikka jõudnud Saksamaa elanikud võivad alates 1. juulist liituda mittetulunduslike kanepiklubidega, kuhu võib kuuluda maksimaalselt 500 liiget. Klubidel lubatakse kasvatada kanepit liikmete isiklikuks tarbimiseks.

Mitmesse klubisse kuulumine pole lubatud. Klubide kulud kataks liikmemaksud, mis jaotuksid vastavalt liikmete kanepi tarbimisele.

Üksikisikutel oleks lubatud osta kuni 25 grammi päevas või maksimaalselt 50 grammi kuus. Alla 21-aastaste puhul on see arv piiratud 30 grammini.

Keelatud on kanepi tarbimine koolide, mänguväljakute ja spordirajatiste vahetus läheduses. Lisaks viiakse seaduse jõustumisest 18 kuu jooksul läbi seaduse mõju hindamine laste ja noorte kaitsele.

Lauterbach ütles pärast hääletust ajakirjanikele, et „diileritel pole põhjust tähistada“. Ta märkis, et uue seaduse kohaselt võib lastele või noortele kanepi müümisega vahele jäänud edasimüüjaid oodata vähemalt kaheaastane vanglakaristus.