Eile 16.15 paiku laekus häirekeskusele teade, et kaubanduskeskuses on tööle rakendunud automaatne tulekahjusignalisatsioon. Päästjad nägid juba sõites keskusest musta suitsusammast. Kohale jõudes nähti lisaks suitsule ka leeke keskuse raudteepoolses kaubaväljastuspunktis.

Alanud oli ka kaubanduskeskuse täielik evakuatsioon ning hoonesse sisenesid päästjad veendumaks, et maja on inimestest tühi. Samaaegselt alustati väljastuskeskuse kustutamisega.

Tulekahju ei levinud väljastuspunktist kaugemale ning suureks abiks tulekahju leviku piiramisel oli kaubanduskeskuse enda sprinklersüsteem, mis ümberkaudsetes ruumides rakendus. Kui leegid väljastuspunktis kontrolli alla saadi, avati konstruktsioone, et tulepesasid leida ja likvideerida.

Tulekahju lokaliseeriti kella 17.47ks ning likvideeriti kella 19.53ks. Tulekahju täpse tekkepõhjuse selgitab välja menetlus. Kiirabi vaatas kohapeal üle viis keskuses viibinut, kuid keegi hospitaliseerimist ei vajanud.

Kristiine keskus on täna avatud. Tõsi, suletuks jäävad osad müügipinnad, mis olid tulekolde naabruses: Euronics, Jysk, Sportland, Matsimoka ja NewYorker.

Autoga liiklejatel on piiratud Endla tänava poolt keskuse parklasse sissepääs. „Palume autoga liiklejatel keskusesse tulla Tulika tänava poolsest parkla sissepääsust. Katuseparkla on avatud,“ teatas keskus.