Zelenskõi pöördus videoavalduses otse Tuski poole: "Olen suunanud meie valitsust jõudma meie riikide vahelisele piirile lähiajal, 24. veebruariks.“ Zelenskõi lisas, et on ka ise valmis koos valitsusega piirile minema.

Viimastel päevadel on põllumeeste protestid intensiivistunud - blokeeritakse piiripunkte ja maanteid, protestijad on lasknud Ukraina viljal voolata veokitelt maha ning ühel traktoril oli ka Putini-meelne loosung.

„Oleme praegu tunnistajaks liigsele ja ebaõiglasele politiseerimisele, mis ähvardab ühiseid saavutusi maha visata – nagu Ukraina teravilja, mida kogu maailm nägi Poola teedel veoautodelt ja raudteevagunitelt jõhkralt maha visatuna,“ ütles Zelenskõi.

„See on vili, mida meie põllumehed ja talupojad kasvavad suurte raskustega, hoolimata kõigist Venemaa jõhkra agressiooni põhjustatud raskustest,“ lisas ta.

Põllumehed üle Euroopa on sel aastal tänavatele tulnud, paljud süüdistavad oma hädades Ukraina teravilja, linnuliha ja suhkru kasvavat importi. Riikide juhid Prantsusmaal, Saksamaal ja Itaalias on teinud põllumeestele kulukaid järeleandmisi, vahendab Politico.

Poola meeleavaldused on aga vaieldamatult karm proovikivi Tuskile, kes võitis võimu eelmise aasta oktoobris toimunud üldvalimistel ja on kuulutanud end „kõige Ukraina-meelsemaks poliitikuks Euroopas“.

Jaga
Kommentaarid