Esmalt teatati, et Navalnõi mälestamiseks peetud miitingul vahistatud 38-aastasele mehele anti 19. veebruaril kutse sõjaväkke.

Telegrami kanal Rotonda on teatanud vähemalt seitsmest mehest, kes on samuti saanud kutse.

„Kutsetest nähtub, et vahistatutel tuleb lähipäevil minna ajateenistusse, et oma andmeid kontrollida ja sõjaväkke registreeruda,“ kirjutas Rotonda.

RusNews avaldas loo noormehest, kes sai kutse ajutise kinnipidamisasutusest vabanemisel. „Kaks tundi enne meie vabastamist viidi meid tuppa, kus istusid mõned mehed ja jagasid kutseid,“ ütles mees, vahendab Meduza.

Mehe sõnul öeldi talle, et kui ta alla ei kirjuta, murtakse tema sõrmed. Samuti oli mehele korrutatud: „Noh, kas sa lähed meie eest võitlema?“

Inimõigusaktivist Dinar Idrisov ütles Fontankale, et on teadlik vähemalt viiest Navalnõi mälestuseks peetud miitingul kinni peetud inimesest, kellele on väljastatud sõjaväekutse. „Kinnipeetavad pöördusid minu poole konsultatsioonide saamiseks. Rääkisin neile mõistlikust ja seaduskuulekast käitumisest,“ rääkis ta.

Inimõiguste rühmituse OVD-Info andmetel peeti kinni üle 400 Aleksei Navalnõid mälestanud inimest, umbes pooled neist Peterburis.