Häirekeskus sai teate põlengust Kristiine kaubanduskeskuses täna kella 16.16 paiku.

Päästeameti pressiesindaja sõnul põleb Kristiine keskuse raudteepoolne laohoone.

Tulekahjule reageeriti suurte jõududega ning kohe alustati ka inimeste evakueerimist.

Linna kohale kerkis hiiglaslik suitsusammas ja elanikel paluti aknad suletuna hoida.

„Päästjad on juba kohal ja sisenenud keskusesse tulekollet otsima,“ teatati kella poole viie ajal. „Päästeamet palub kõikidel piirkonna elanikel kodudes uksed ja aknad suletuna hoida ja sundventilatsioon välja lülitada.“ Võimalusel palub amet ka vältida põlengu piirkonnas viibimist.

Kella 17 seisuga on kohal seitsme erineva kutselise ja vabatahtliku päästekomando päästjad.

„Majja sisenes kolm suitsusukelduspaari tulekollet otsima,“ teatas päästeamet. „Inimesed on hoonest evakueeritud ja kohapeal toimuvad intensiivsed kustutustööd. Hetkel tegelevad päästjad aktiivselt tule leviku piiramisega, tulekollete otsimisega ning nende likvideerimisega.“

„Kustutustööd ja tulekollete otsimine käib mitmes töölõigus,“ märkis amet.

Tulekahju lokaliseeriti veidi enne kella 18. Teateid kannatanute kohta ei ole.

Keskus jääb suletuks

Kristiine Keskuse juht Kristjan Maaroos rääkis, et teadaoleva info põhjal tungis tulekahjust tekkinud suits ka keskuse teeninduspindadele, mistõttu jääb hoone külastajatele vähemalt tänaseks suletuks.

Ta rõhutas, et kõige olulisem on praegu tagada päästeametile ligipääs keskusele, mistõttu palub keskus inimestel võimalusel piirkonda vältida. „Tegeleme keskust puudutavate küsimustega ning anname pärast päästetöid kindlasti täiendavat infot, mil saame keskuse taaskord avada,“ lisas Maaroos.

Väidetavalt lõõmas tulekahju ka poeketi Jysk laos.

Täiendamisel!