Sellest, et Murz on surnud, kirjutasid täna Z-kanalid „PriZrak Novorossii“, „Soldatskaja pravda“ ja „Zapiski Veterana“. Sõjablogijaga suhelnud advokaat Maksim Paškov teatas, et Murz lasi end maha, vahendab Meduza.

Telegrami kanalis „Nam pišut iz Janinõ“ ilmus täna hommikul rida postitusi, mille autor teatas, et „laseb end maha“, ning palus tema surma pärast mitte kurvastada ja korraldada matused isehakanud „Luhanski rahvavabariigi“ kalmistul.

Telegrami kanalis teatati, et ülemused käskisid Murzil eile kustutada kanalist mingi postituse. BBC venekeelne teenistus oletab, et tegemist oli postitusega, milles kinnitati, et Vene armee pöördumatud kaotused Avdijivka ründamise käigus olid 16 000 meest ja hävitati 300 ühikut soomustehnikat.

Kaotustest Avdijivkas kirjutamise eest kritiseerisid Morozovit Vene propagandistid, kes nimetasid tema kirjutist valedel ja laimul põhinevaks, teatas BBC. Morozovi Telegrami kanalis öeldakse, et käsk postitus kustutada anti „poliitiliste prostituutide surve all eesotsas Vladimir Solovjoviga“.

Telegrami kanalis „Nam pišut iz Janinõ“ ilmusid veel „Morozovi testament“ ja pöördumine sõjaväe peaprokuröri poole, milles teatatakse relvade teravast puudusest, kaotustest ning rotatsiooni ja meditsiiniabi puudumisest.

Morozov osales sõjas Ukrainas „Luhanski rahvavabariigi rahvamiilitsa“ koosseisus ja hiljem sai temast Venemaa relvajõudude 4. üksiku motolaskurbrigaadi sõjaväelane.

Jaga
Kommentaarid