Alžeeria koostatud teksti poolt hääletas 13 nõukogu liiget, Suurbritannia jäi erapooletuks. Tegemist oli USA kolmanda vetoga taolisele resolutsioonile pärast Iisraeli-Hamasi sõja algust 7. oktoobril.

„Selle resolutsiooni eelnõu poolt hääletamine on palestiinlaste eluõiguse toetamine,“ sõnas ütles Alžeeria ÜRO suursaadik Amar Bendjama nõukogule enne hääletust. Ta lisas, et selle vastu hääletamine tähendab aga vastupidist - palestiinlastele „osaks saanud jõhkra vägivalla ja kollektiivse karistuse toetamist“.

USA ÜRO suursaadik Linda Thomas-Greenfield andis juba laupäeval märku, et USA paneb resolutsioonile veto. Põhjenduseks tõi ta, et resolutsioon võib seada ohtu USA, Egiptuse, Iisraeli ja Katari vahelised kõnelused. Kõneluste eesmärk on vahendada Iisraeli ja Hamasi vahel kokkuleppeid seoses pausidega sõjas ja pantvangide vabastamisega Gaza sektorist.

„Kohe tingimusteta relvarahu nõudmine ilma kokkuleppeta, mis nõuab Hamasilt pantvangide vabastamist, ei too kaasa püsivat rahu. Selle asemel võib see pikendada Hamasi ja Iisraeli vahelisi lahinguid,“ ütles USA saadik nõukogule enne hääletust.

Alžeeria koostatud resolutsioon ei seostanud relvarahu pantvangide vabastamisega, vaid mõlemat nõuti eraldi.