Kirby ütles, et sanktsioonid panevad „Venemaa vastutama selle eest, mis juhtus härra Navalnõiga“, aga ka kõigi tema tegude eest pea kaks aastat kestnud sõja jooksul.

Ta ei jaganud sanktsioonide kohta üksikasju.

Navalnõi suri eelmise nädala reedel koloonias, mis saatis šokilaineid üle terve maailma.. Teda peeti pikka aega Putini suurimaks poliitiliseks vastaseks.

Kirby kutsus kongressi ka üles andma rahalisi vahendeid Ukrainale ja teistele liitlastele. Tema sõnul on Ukraina toetamine „üks võimsamaid asju, mida me praegu Vladimir Putinile vastu astumiseks teha saame“.

Senaator Lindsey Graham ütles pühapäeval, et soovib, et Venemaa määrataks pärast Navalnõi surma terrorismi sponsoriks. Kirby tõdes, et tal pole värskeid andmeid selle kohta, kas USA määrab Venemaa terrorismi sponsoriks, kuid rõhutas, et sanktsioonid „suurendavad survet“ Kremlile.

2021. aastal ütles Biden ajakirjanikele, et kui Navalnõi sureb, on tagajärjed Venemaale „laastavad“. Reedel küsiti Bidenilt selle kohta ning ta ütles, et tema märkus oli kolm aastat tagasi ja sellest ajast alates on nad seisnud silmitsi „pagana paljude tagajärgedega“.

Biden süüdistas Navalnõi surmas Venemaad ja ütles: „Me kaalume, mida veel saaks teha.“

Jaga
Kommentaarid