Tegemist on esimese korraga, kui Iisrael on teatanud, millal tema väed võivad sellesse Gaza sektori lõunaosa ülerahvastatud linna siseneda. Kasvab aga ülemaailmne vastuseis sellisele rünnakule. Rafahis varjab end umbes 1,5 miljonit palestiinlast, vahendab BBC News.

„Maailm peab teadma ja Hamasi liidrid peavad teadma – kui meie pantvangid ei ole ramadaaniks kodus, jätkub võitlus igal pool, sealhulgas Rafahi piirkonnas,“ ütles endine kaitseminister Gantz.

Islami püha kuu ramadaan algab sel aastal 10. märtsil.

Gantz lisas, et Iisrael tegutseb koordineeritult, võimaldades tsiviilisikute evakueerimist dialoogi abil Ameerika ja Egiptuse partneritega, et minimeerida tsiviilohvrite arvu.

Iisraeli sõjakabinet koosneb riigi tippjulgeolekuametnikest. See moodustati mõned päevad pärast Hamasi 7. oktoobri rünnakut. Iisrael usub, et Hamasi käes on endiselt umbes 130 pantvangi.

Vaatamata rahvusvahelisele survele on Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lubanud maaväe rünnakut Rafahile, et kõrvaldada Hamasi võitlejad ka sealt.

Egiptus ja mõned teised araabia riigid on korduvalt hoiatanud, et Iisraeli pealetung Rafahis ähvardab ajada paljud palestiinlased Egiptusesse, mida peetakse vastuvõetamatuks. Saudi Araabia on lubanud väga tõsiseid tagajärgi, kui Rafahi rünnatakse.