Sõltumatu väljaanne Meduza kirjeldas, et inimesed viisid lilli poliitiliste repressioonide ohvrite monumentide juurde. Lisaks sellele lõid inimesed ka ise väikeseid mälestuskohakesi, kus süüdati küünlad Navalnõi mälestamiseks.

Väljaanne hoiatas, et inimesed oleks avalikes kohtades meelt avaldades ettevaatlikud, kuna neid võidakse vahistada ja võtta kriminaalvastutusele.

Hoiatus oli asja eest. Moskvas vahistati Navalnõi mälestuseks üksi meelt avaldanud neiu.

Teateid vahistamistest on üle kogu Venemaa. Teadaolevalt peeti kinni Murmanski elanik, kes läks tänavale plakatiga „Aleksei Navalnõi tapeti. Tema veri on sinu kätel, Vova.“

Lilli viidi ka Navalnõi kodu juurde, kus ta elas enne 2020. aasta augustis toimunud mürgitamist.

Moskva prokuratuur hoiatas võimudega kooskõlastamata toimingutes osalemise eest. Nende sõnul levitatakse internetis üleskutseid võtta osa massiaktsioonist Moskva kesklinnas.

See massiüritus ei ole seadusega kehtestatud korras linnavõimudega kokku lepitud, öeldi avalduses. Prokuratuur lisas, et sellised üritused on seadustiku kohaselt haldusõiguserikkumine ning sellega võib kaasneda karistus kuni haldusarestini.

Samal ajal pole sotsiaalvõrgustikes peaaegu ühtegi üleskutset tegutseda, vaid inimesed lähevad mälestama omal algatusel, kirjutab Radio Liberty.