Trump osales neljapäeval kohtueelsel istungil, milles käsitleti täiskasvanute filmistaarile Stormy Danielsile 2016. aastal tehtud maksete asjaolusid. Vandekohus süüdistab Trumpi äridokumentide võltsimises. Trump on oma süüd eitanud ja end süüdi ei tunnistanud.

Enne istungi algust väljaspool kohtusaali rääkides ütles Trump, et juhtum kujutab endast „valimistesse sekkumist“. Ta tunnistas, et üritas kohtuprotsessi algust edasi lükata ja ütles, et menetlus viib ta kampaaniateelt kõrvale.

„Me tahame viivitusi, ilmselgelt ma kandideerin valimistel,“ ütles ta. „Kuidas on võimalik kandideerida valimistel, kui istud terve päeva Manhattani kohtumajas? Ma peaksin praegu olema Lõuna-Carolinas,“ sõnas ta.

Trumpi advokaat Todd Blanche vaidles istungil agressiivselt ajakava vastu ja ütles, et kohtuprotsess toimub „esialgse hooaja keskel“ ja nimetas otsust „täielikuks valimistesse sekkumiseks“.

Olenemata Trumpi advokaadi argumentidest jäi kohtunik Juan Merchan kindlaks - Trump veedab nädalaid kohtus selle asemel, et tegeleda oma valimiskampaaniaga. Kohtunik eeldab, et protsess kestab umbes kuus nädalat.

Trumpi süüdistatakse dokumentide võltsimise skeemis osalemises, et varjata oma endisele advokaadile Michael Cohenile tehtud makseid. Prokurörid väidavad, et Cohenit kasutati niinimetatud vahemehena ning maksed olid tegelikkuses Danielsile. Naine on väitnud, et tal oli Trumpiga afäär ja ta nõustus vahetult enne 2016. aasta valimisi 130 000 dollari eest vaikima.

Trumpi advokaadid on eitanud, et Cohenile tehtud maksed olid osa varjamisest.

Juhtum on üks neljast kriminaalasjast, millega Trump silmitsi seisab.