Valitsuses Haapsalu raudtee rahastamise teemal arutelusid veel toimunud ei ole, kuid koalitsiooni kuuluva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäri Ranna sõnul peaksid need lähinädalatel toimuma.

„Toetusrühma poolt oleme ministritega käinud kohtumas. Selgitanud veel kord seda perspektiivi, vajadust ja nägemust, millist muutust raudteeühendus võiks Lääne-Eesti elanikele tuua,“ ütles Rand ERR-ile.

„Väga loodame, et ka õige pea jõuab valitsusse regionaalministeeriumis ettevalmistamisel olev liikuvusreform, mis näeb, et ühistranspordi nii-öelda põhisambaks Eesti erisuundades on raudteeühendus. Lääne-Eestis on raudteeühenduse puudumine Rohukülaga kitsaskoht,“ sõnas Rand.

Stsenaariumile, et raudteed ei ehitata, Rand arutada ei soovinud. „Ma pigem paneks hetkel kogu energia sellele, et see raudtee üks hetk Rohukülla jõuab,“ ütles Rand.

Kliimaministeeriumi avalike suhete nõunik Martin-Erich Torjuse sõnul on raudteelõik projekteeritud lõpuni, seega plaani, et projekt jääks ainult paberile, ei ole.