Põllumehed alustasid teisipäeva hommikul marssi New Delhi poole koos koormatud sõidukitega. Läbirääkimistel valitusega ei õnnestunud saavutada kohustust kehtestada saaduste miinimumhindasid.

Ametivõimud kehtestasid pealinnaga piirnevatel aladel ranged turvameetmed. Kohal olid mässuvarustuses töötajad ning konvoi teele ehitati konteineritest, tsementblokkidest ja okastraadist barrikaad.

Julgeolekujõud peatasid põllumehed Shambhu piiril, peaaegu 200 kilomeetri kaugusel nende sihtkohast.

Meeleavaldajad loopisid kive ja üritasid lõhkuda barrikaade, ütles Haryana politseipeadirektor Shatrujeet Kapur.

„Politsei ja poolsõjalised jõud kasutasid minimaalset jõudu nagu pisargaasi ja veekahureid ning hoidsid olukorra kontrolli all,“ ütles ta.

2021. aastal toimus samalaadne põllumeeste meeleavaldus, mis sundis peaminister Narendra Modi valitsust tühistama mõned põllumajandusseadused ja lubama leida viise, kuidas tagada kõikidele põllumajandustoodetele toetushinnad.

Põllumeeste sõnul on valitsus nimetatud lubaduse täitmisel olnud aeglane.

„Eelmine kord petsid nad meid, kuid seekord meid ei peta. Me ei naase enne, kui meie nõudmised on täidetud,“ ütles Jasmeet Singh, kes osales ka 2021. aastal meeleavaldustel.

Protestid toimuvad vaid paar kuud enne riiklikke valimisi, kus Modi taotleb kolmandat ametiaega.

Põllumeeste ametiühingute juhid ütlesid, et valitsus peaks nende nõudmistega nõustuma või „demokraatlikult“ lubama neil minna New Delhisse.