Johnson esines hommikusel esindajatekoja vabariiklaste koosolekul suletud uste taga. Suur osa vabariiklasi on joondunud Donald Trumpi seisukohtadega, kes on vastu senati poolt heaks kiidetud välisabile Ukrainale võitluses Venemaa sissetungi vastu.

Spiiker andis kolleegidele mõista, et esindajatekoda töötab oma tahtmise suunas, ütles kõnelustega kursis olev isik.

„Vabariiklaste juhitud esindajatekoda ei segata ega sunnita vastu võtma välisabi seaduseelnõu,“ ütles Johnson pressikonverentsil.

Johnsoni sõnul ei tee senati pakett midagi, et kindlustada USA-Mehhiko piiri, mis on olnud esindajatekoja prioriteet. Tema sõnavõtt seab välisabipaketi tõsiste kahtluste alla, hoolimata sellest, et see kiideti sel nädalal demokraatidest ja vabariiklastest senaatorite kahepoolse hääletusega heaks.

President Joe Biden hoiatas teisipäevases sõnavõtus, et paketi vastuvõtmisest keeldumine oleks „Putini kätte mängimine“. „Me ei saa praegu minema kõndida. Sellele Putin panustab,“ lisas ta.

95 miljardi dollari suuruse paketi kesksel kohal on olnud 60 miljardi dollari väärtuses abi Ukrainale, mis läheks suures osas USA kaitseüksustele rakettide, laskemoona ja muu sõjalise riistvara tootmiseks, et saata need Ukraina lahinguväljadele.

See sisaldab ka rahalisi vahendeid, et aidata Kiievi valitsusel sõja ajal pinnal püsida, kuid mitte nii palju, kui algul pakuti.

Jaga
Kommentaarid