Venemaa võimud arreteerisid 28-aastase Saksamaalt pärit mehe, kuna tema pagasist avastati kanepikummikarud, teatasid ametnikud.

Tolliametnikud teatasid, et nad leidsid 20-grammise paki, mis sisaldas kuut kummikaru. Venemaa võimud märkisid, et kummikarudel oli „terav lõhn“.

Kiirtest näitas, et maiustused sisaldasid tetrahüdrokannabinooli ehk kanepis leiduvat peamist koostisosa THC-d, mis on Venemaal keelatud.

„Mees selgitas, et ostis karud oma kodumaalt ja tarbib neid tavaliselt lendude ajal kosutava une tagamiseks,“ ütles tolliteenistus sõnumirakenduses Telegram.

Venemaa võimud teatasid, et mees on vahistatud ja algatati kriminaalasi. Teda ähvardab kuni seitsmeaastane vanglakaristus ja rahatrahv kuni 1 miljon rubla (10 209 eurot).

Mees peeti kinni Peterburi Pulkovo lennujaamas, ta lendas sinna Hamburgist Istanbuli kaudu. Võimude teatel lendas ta külla tuttavale naisele, kellega ta oli internetis kirjavahetuses.

Kohaliku meedia sõnul ütles mees, et tal pole varem teiste riikide tollis nende kummikarudega probleeme olnud.

Saksamaa välisministeerium oli mehe advokaatidega ühenduses olnud, teatas uudisteagentuur Reuters. Pressiesindaja sõnul osutab peakonsulaat kinnipeetavale konsulaarabi.