Ajaleht Helsingin Sanomat leidis nimekirjast vähemalt 12 Soome nime.

Soomlastest kuus on Ukraina relvajõududes võitlevad vabatahtlikud, kes on sündinud aastatel 1984-2001. Kuue soomlase nimed on Ukrainas võitlevate välismaalaste nimekirjas. Ülejäänud soomlaste tagaotsitavate nimekirja sattumise põhjus on ebaselge.

Üks tagaotsitavatest soomlastest on Mikko Kovalainen, kes ütles eile Helsingin Sanomatele, et töötas varem Venemaa Karjala vabariigis teiste teenistuses metsamasina juhina ja jättis makse maksmata. Vene registrist selgub, et temalt nõutakse 3000-4000 eurot makse.

Vene sõltumatu väljaande Mediazona materjalides on kokku üle 95 000 nime.

Helsingin Sanomat küsis Soome justiitsministeeriumilt kommentaari, mis tähendus avaldatud tagaotsitavate nimekirjal on ja kas Soome on saanud väljaandmispalveid.

Valitsusnõunik Sonja Varpasuo sõnul ei ole Soome justiitsministeerium saanud eilsete uudistega seotud väljaandmispalveid või informatsiooni selliste kuulutuste põhjal kinni peetud isikute kohta.

„Riikidel on oma rahvuslikud tagaotsimiskuulutuste süsteemid, millest justiitsministeeriumil ei ole täpsemat informatsiooni. Rahvusvaheliste tagaotsimiskuulutuste eest vastutab Interpol,“ ütles Varpasuo.