Transpordiameti andmeil jätkub pärastlõunal Eestis lume-, lörtsi- ja jäävihmasadu. Maanteed on endiselt väga libedad ja mitmel pool ka lumised. Paljud kõrvalmaanteed ning väiksema liiklussagedusega teed on kaetud jääga ja raskesti läbitavad. Ainult Lääne- ja Ida-Virumaal on suuremad maanteed kuivad või soolaniisked ja sõidutingimused on seal head. Õhutemperatuur on 0 kuni –5 kraadi.

Ilmaprognoosi järgi õhtul ja öösel sadu jätkub, sajab lund ja jäävihma ning teekatted püsivad libedad, paiguti võib esineda ka tuisku. Endiselt on Ida-Virumaal sajuvõimalus väike, teeolud püsivad seal head. Õhutemperatuur jääb –2 ja –7 vahele.

Sõidukijuhtidel soovitatakse võimaluse korral liiklusesse mitte minna. Transpordiamet tuletab meelde, et keeruliste ilmaolude korral tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

Transpordiamet pikendas erilist hoolderežiimi

Transpordiamet kehtestas eile tavapärasest erineva hoolderežiim Võru-, Põlva-, Viljandi-, Pärnu- ja Saaremaa riigiteedel. Teisipäeva hommikul kuulutas transpordiamet välja ka Valga- ja Tartumaa riigiteedel rasketest ilmaoludest tingitud erilise hoolderežiimi.

Jäävihma ja libeduse tõttu pikendatakse erilist hoolderežiimi neis maakondades kolmapäeval kella 13-ni. Transpordiameti järgi kasutatakse maanteede korrashoiuks kõiki olemasolevaid ressursse, kuid teede nõutav seisunditase ei ole kõikjal tagatud. Kõrvalmaanteed ja väiksema liiklussagedusega teed on endiselt kohati ülilibedad ja raskesti läbitavad.

Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks rohkem aega kui tavaoludes.