Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin rääkis täna Delfile, et praeguse seisuga ei ole neil endiselt teada ei otsitava naise isik ega ka koht, kus naine lapse ilmale tõi või kust koer vastsündinu täpselt leidis.

„Töö kõigi nende asjaolude selgitamiseks käib aktiivselt. Möödunud reedel vaatasime veelkord drooni üle metsatuka, mis ümbritseb talu, kuhu koer lapse tõi. Ka täna teeme veel piirkonnas toiminguid, et võtta proove, mis võiksid meid aidata nii lapse sünnitanud naise kui ka täpsema asukoha tuvastamiseks, kust koer lapse leida võis,“ märkis ta.

Politseile on laekunud päris palju vihjeid ja videomaterjali. „Praeguseks kontrollitud vihjed ei ole meid kahjuks otsitava naiseni viinud. Kuna ümbruskonnast saadud videomaterjali on palju, siis selle analüüs ja läbivaatamine võtab aega,“ lisas Taratuhin.

Politsei sai eelmisel esmaspäeval kella 11.40 ajal teate, et Läänemaal Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru küla piirkonnast leiti vastsündinu surnukeha. Leidjaks oli siis koer, kes laiba oma kodutalu juurde viis.

Politsei on öelnud, et palub abi inimestelt, kes võisid pühapäeval, 4. veebruaril või esmaspäeva, 5. veebruari ennelõunal sealkandis midagi kahtlast märgata.

Tähelepanekutest oodatakse infot telefonil 5198 9886 või 112. Või kirjutades aadressil laane.vihje@politsei.ee